Som en motsats til neste ukes kjøpehysteri gir vi overskuddet vårt fredag 29. november til Regnskogfondet. Fordi å beskytte regnskogen er å bremse klimaendringene.

Hvert år skjer det samme. Butikknæringen begynner å hause opp stemningen allerede to uker i forveien. De dumper prisene og det hersker en hysterisk forbrukerfest i dagene opp mot Black Friday, 29. november. Selvom vi vet at dette er en kalkulert prisstrategi, kan vi ikke la være å undre oss over hele dette impulsbaserte forbrukerfenomenet. 

Det er så langt fra hvordan vi tenker om produksjon og forbruk i Fleischer Couture. Vi lager holdbare produkter som tåler både bruk og trender. Vårt mål er at jakkene varer i hvert fall i 10 år, kanskje til og med går i arv i generasjoner.

Men selvom vi tar avstand fra bruk og kast, glemmer vi selvfølgelig ikke at all produksjon av nye ting bidrar til klimautslipp. Vår produksjon gjør også det. Mange bedrifter er tilbakeholdne med å snakke om miljøengasjement, fordi de er redde for å bli anklaget for dobbeltmoral. Vi mener at å la være er mye verre. 

Som moderne mennesker bidrar vi til klimautslipp hver eneste dag. Ingen er perfekte, men vi må gjøre vårt aller beste ut i fra de ressursene vi har. I Fleischer Couture prioriterer vi langvarige samarbeid hvor vi har et nært forhold til leverandørene våre, for å sikre velferd for mennesker og dyr. Vi bruker resirkulert dun fra Italia, og kinesisk dun som er et biprodukt fra matproduksjon. 

Vi er ikke i mål, men vi gjør så godt vi kan og forsøker hele tiden å strekke oss for å bevare de ressursene vi har på kloden på en best mulig måte. Noen ganger er det gjennom å støtte noen med mye mer kunnskap og fokus enn oss.

Hvorfor vi vil gi overskuddet 29. november til Regnskogfondet? Fordi vi er midt i en klimakrise og regnskogen er et av de største karbonlagrene vi har. Den kan suge opp veldig mye av klimagassene som vi slipper ut i atmosfæren, – og nå brenner den. Den brennes ned for å få plass til storskala jordbruk, til produksjon av palmeolje, soya og kjøtt.

Når den får stå uberørt, beskytter regnskogen millioner av dyrearter, den produserer og renser vann, den avverger orkaner, og den regulerer været. Bevaringen av regnskogen er nødvendig dersom vi skal nå målet om å forhindre en global oppvarming på to grader.

Derfor håper vi at du vil bytte ut Black Friday med å gi Regnskogfondet en gave. Enten ved å kjøpe et av våre produkter den 29. november eller ved å gå rett til nettsiden deres.


Peace, love and treehugging,

Maja og Thea

Hassle-free shopping

Free exchanges or hassle-free returns

Fast delivery

We ship the next day

Free shipping

For orders over 500 NOK

Join our newsletter