Vi har drømmejobben. Helt seriøst! Vi designer og produserer klær som vi elsker. Men å beskrive kolleksjonene og strø om oss med superlativer er vanskelig. Derfor får vi hjelp av skribent Kristin Rødland Buick. Hun får frem essensen i det vi mener.

For et par år siden tok Kristin steget mange av oss leker med tanken om. Hun satte tidsklemma på pause, sa opp en fin kommunikasjonsjobb i Norge og flyttet til det vestligste punktet i Wales for en periode. Hun ville fortsette å skrive, men ønsket mer tid til familie, være mer ute i naturen og gjøre flere ikke-digitale ting.  

– Vi er så mye i sjøen, både sommer og vinter, og det er ingenting som er som å svøpe seg i en Fleischer dunkåpe etterpå. Det kjennes ut som det er et før og etter Pollux når det kommer til bading i Atlanterhavet, sier Kristin.

Kristin er drevet av et sterkt miljøengasjement og setter ting i perspektiv for oss. Hun minner oss på at vi er stødige og gjør gode valg, noe som ikke alltid er like lett. Hun inspirerer oss til å tenke mer miljø, og samtidig minner hun oss på at vi kan ikke få til alt på en gang, men å hele tiden gjøre vårt beste er bra nok.

Vi ba Kristin om å dele sine tre beste miljøtips i hverdagen. Hun mener vi må fokusere på de tingene som utgjør størst forskjell:

  1. Kjenn avtrykket ditt og redusér det
    Vi må ikke bare tro, vi må vite. Bruk en troverdig klimakalkulator og finn ut hvor stort ditt private klimaavtrykk er. Sett deg årlige mål og bruk kreftene på å redusere der det virkelig monner. Skift til grønn energi eller legg en energiplan om du skal pusse opp.
  1. Bruk pengene godt
    Hva er vitsen med å spare penger og pensjon for en fremtid som ikke blir noe av? Sett pengene dine i miljøvennlige fond som investerer i for eksempel fornybar energi. Kjøp kvalitetsprodukter når du trenger noe, og la det andre være. Har du noe til overs, støtt en miljøorganisasjon eller kjøp klimakvoter for å utjevne noe av avtrykket ditt i punkt 1.
  1. Utfordre makten
    Det er til syvende og sist de som bestemmer som har størst forutsetning til å gjøre endringer som monner. Tenk miljø når du går til valg. Signér underskriftskampanjer, send egne brev til dine folkevalgte, bli med kidsa på klimastreik.

Bra, nå har vi alle noe å strekke oss etter! 

Vi tar med oss Kristins miljøtips inn i den nye bærekraftstrategien vi jobber med for tiden.

Risk-free shopping

Free exchanges or hassle-free returns

Fast delivery

We ship the next day

Free shipping

On all orders in Norway and for orders over 200USD/200EUR worldwide.

Join our newsletter